ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19

Μέτρα & πολιτικές λειτουργίας του καταλύματος

 • Τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ.
 • Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί για την τήρηση των νέων υγειονομικών μέτρων.
 • Σας ενημερώνουμε ότι η επιχείρηση δεν φέρει αστική ευθύνη, έναντι οποιουδήποτε προσώπου, σχετιζόμενη αμέσως ή εμμέσως με τον κορωνοϊό COVID-19, εφόσον τηρεί τα υγειονομικά μέτρα.
 • Εκ μέρους της διοίκησης του Kavos House σας ευχόμαστε ευχάριστη και ασφαλή διαμονή!

Υποδοχή

 • Check-in 14:00 – 19:00 / Check-out 07:30 – 11:00.
 • Απολύμανση των κλειδιών των δωματίων.
 • Η επιχείρηση διαθέτει εξοπλισμό (medical kit) για την περίπτωση εμφάνισης ύποπτου κρούσματος, όπως γάντια και μάσκες μιας χρήσης, θερμόμετρο, αντισηπτικά και καθαριστικά μαντηλάκια.
 • Για τους σκοπούς δράσεων προστασίας της δημόσιας υγείας, η διεύθυνση του καταλύματος τηρεί αρχείο των μελών προσωπικού και όλων των ατόμων που διέμειναν στο κατάλυμα [όνομα, εθνικότητα, ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail)] ώστε να καθίσταται δυνατή η επικοινωνία με τις στενές επαφές τυχόν κρούσματος COVID-19, που ενδέχεται να ταυτοποιηθεί εκ των υστέρων.
 • Δίδεται προσοχή στον Γενικό Κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και ενημερώνονται όλοι οι επισκέπτες ότι τηρείται αρχείο για λόγους προστασίας δημόσιας υγείας.

Δωμάτια

 • Αυξημένη καθαριότητα και απολύμανση με έμφαση σε επιφάνειες συχνής επαφής (διακόπτες, τηλεκοντρόλ κ.ά.).
 • Απαγόρευση εισόδου στα δωμάτια σε μη διαμένοντες (πλην του προσωπικού καθαριότητας).
 • Κατά την διαμονή των επισκεπτών, το προσωπικό καθαριότητας χρησιμοποιεί ειδικές στολές για όσο βρίσκεται στο κατάλυμα.
 • Τα σεντόνια και οι πετσέτες πλένονται σε καθαριστήριο και παραδίδονται στους διαμένοντες στο κατάλυμα κλεισμένα σε σελοφάν, ώστε να στρώσουν το κρεβάτι τους οι ίδιοι.
 • Τοποθέτηση σταθμών με αντισηπτικό διάλυμα για ξηρή αντισηψία χεριών.
 • Ο καθαρισμός του δωματίου κατά την διάρκεια της διαμονής θα γίνεται λιγότερο συχνά και κατόπιν αιτήματος του πελάτη.

Διαχείριση ύποπτου κρούσματος COVID-19

Εάν ένας επισκέπτης παρουσιάσει συμπτώματα συμβατά με την λοίμωξη COVID-19, εφαρμόζονται τα παρακάτω:

 1. Καλείται γιατρός για αξιολόγηση του περιστατικού.
 2. Αν ο ασθενής έχει επείγουσα ανάγκη νοσηλείας, παρουσιάζει σοβαρή κλινική εικόνα, διακομίζεται προς την οικεία μονάδα υγείας, ως ύποπτο κρούσμα COVID-19. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης περιστατικού COVID-19 από τις υγειονομικές υποδομές της περιοχής πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για μεταφορά του ασθενή (ΕΚΑΒ, πλωτό ασθενοφόρο, αεροδιακομιδή) στην πλησιέστερη μονάδα υγείας όπου μπορεί να το διαχειριστεί.
 3. Αν ο ασθενής εμφανίζει ήπια κλινική εικόνα, λαμβάνεται από τον ιατρό δείγμα για εργαστηριακή επιβεβαίωση COVID-19.
 4. Εφόσον το περιστατικό αξιολογείται ως πιθανό COVID-19 από τον εξετάζοντα ιατρό, ο υγειονομικός υπεύθυνος της επιχείρησης επικοινωνεί ΑΜΕΣΑ με τον ΕΟΔΥ στα τηλέφωνα 210 5212054 ή τον ειδικό τετραψήφιο αριθμό 1135 (όλο το 24ωρο), για δήλωση του ύποπτου κρούσματος και οδηγίες αντιμετώπισής του.
 5. Ο ασθενής με ήπια κλινική εικόνα παραμένει στο δωμάτιό του, μέχρι τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου.
 6. Κατά την ως άνω αναμονή, αποφεύγεται η είσοδος προσωπικού στο δωμάτιο του ασθενούς, αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος. Αν παρουσιαστεί ανάγκη, ένα μέλος προσωπικού του καταλύματος συνιστάται να ασχολείται κατά αποκλειστικότητα με το πιθανό κρούσμα.
 7. Ο ιατρός και το προσωπικό του καταλύματος που θα εισέλθει στο δωμάτιο του ύποπτου ή αργότερα επιβεβαιωμένου κρούσματος πρέπει να χρησιμοποιήσει μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) υψηλής προστασίας (μάσκες, γυαλιά, αδιάβροχες μιας χρήσης ρόμπες). Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό που θα ασχοληθεί με τον καθαρισμό δωματίου ασθενή με COVID-19.
 8. Αν επιβεβαιωθεί ως κρούσμα COVID-19, μεταφέρεται στο ειδικό ξενοδοχείο καραντίνας και αργότερα σε υγειονομική μονάδα η οποία θα φιλοξενεί τους ασθενείς με COVID-19, αν χρήζει νοσηλείας. Αν δεν επιβεβαιωθεί ως κρούσμα COVID-19, αντιμετωπίζεται στον χώρο του καταλύματος με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.
 9. Ο ασθενής μεταφέρεται με απλή χειρουργική μάσκα και ιδιωτικό μεταφορικό μέσο.
 10. Αν υπάρχει συνοδός του ασθενούς, που επιθυμεί να μείνει κοντά του για να τον φροντίζει (π.χ. σύζυγος), πρέπει να χορηγηθεί στον συνοδό απλή χειρουργική μάσκα και να του συστηθεί να πλένει τα χέρια του, κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με εκκρίσεις του ασθενή (π.χ. σάλιο) και οπωσδήποτε πριν ο συνοδός αγγίξει το πρόσωπό του ή φάει ή πιεί.
 11. Πρέπει πάντα να καταγράφονται τα στοιχεία επαφής συγγενικού προσώπου του ασθενή σε περίπτωση που χρειαστεί συναίνεση για επεμβάσεις όπου ο ασθενής δεν μπορεί να επικοινωνήσει.
 12. Ο χρησιμοποιημένος προστατευτικός εξοπλισμός (απλή χειρουργική μάσκα μίας χρήσεως, γάντια) πρέπει να απορρίπτεται σε κάδο και σε καμία περίπτωση να μην ξαναχρησιμοποιείται.

Μετά την απόρριψη του προστατευτικού εξοπλισμού πρέπει τα χέρια να πλένονται καλά με νερό και σαπούνι. Τονίζεται ότι η χρήση γαντιών δεν υποκαθιστά το πλύσιμο των χεριών, το οποίο και αποτελεί σημαντικότατο μέσο πρόληψης.

Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (ΕΣΠΑ 2014 – 2020)

Ονομασία πράξης: «Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού»

Κύριος στόχος της πράξης: Αντιμετώπιση Συνεπειών από τις συνέπειες του Covid-19

ΛΗΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ :

1) ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ 1

2) ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ 2

Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης